Гольмієвий лазер MultiPulse HoPlus в ОЛІЛ

До повномасштабного вторгнення Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполя (ОЛІЛ) являла собою великий багатогалузевий медичний комплекс європейського рівня на 550 ліжок. Варварські російські бомбардування і військові дії призвели до 90% руйнації міста. Одна з найсучасніших лікарень Донеччини теж була практично зруйнована.

Але залишились люди - висококласні лікарі-фахівці, віддані своїй справі. Вони до останнього працювали під постійними обстрілами і дулами російських автоматів. Вони зуміли вирватися з окупації і, за підтримки держави, міжнародних і українських благодійних фондів, міжнародних фінансових організацій, відновити роботу лікарні в місті Києві на вулиці Олександра Довженка 3.

ОЛІЛ на Шулявці складається з консультаційної поліклініки, де приймають спеціалісти широкого й вузького профілю, клінічної лабораторії, 2 операційних (кардіологічного й загального профілю), невеликого стаціонару.

Крім прийому й надання кваліфікованої медичної допомоги, спеціалісти лікарні проводять спеціалізовані майстер-класи. Так у липні, провідні урологи Маріупольської лікарні провели майстер-клас по лапароскопічному видаленню новоутворень сечовивідних шляхів.

Адміністрація і персонал лікарні знаходяться в постійному пошуку покращення якості медичної допомоги і розширення спектра послуг. У рамках програми з розширення спеціалізованої медичної допомоги лікарня придбала гольмієвий лазер MultiPulse HoPlus (2100 нм) компанії Asclepion (Німеччина).

Гольмієвий лазер цієї моделі належить до нового покоління систем, які максимально адаптовані до використання в урології. Лазер має розширений діапазон частот і збільшену потужність (до 150 Вт). Його характеристики дають можливість проводити хірургічне втручання швидко та ефективно.

Діапазон і частота лазерних імпульсів дозволяють працювати як з твердими структурами (конкременти в сечостатевій системі), так і м’якими біологічними тканинами (видалення простати сечового міхура). Висока потужність дає стабільний гемостатичний ефект, швидке розсічення і видалення тканин.

Представник компанії Asclepion в Україні відмічає: «Лазер MultiPulse HoPlus забезпечує неперевершену точність і якість на всіх етапах оперативного втручання. Він являється ідеальним інструментом в урології, як для лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози, так і при ендоскопічній літотрипсії».

Лікар-уролог Кравченко Артем Миколайович так прокоментував можливості лазерної системи: «Цей ексклюзивний гольмієвий лазер є багатофункціональним апаратом, яким можна лікувати широкий спектр захворювань сечостатевої системи, причому характеристики й функціональні особливості лазера дозволяють максимально спростити складні втручання, що для пацієнтів означає мінімізацію реабілітаційного періоду й скорочення термінів одужання».

Сподіваємось, що завдяки лазеру MultiPulse HoPlus будуть створені нові пакети послуг, отже більше людей будуть отримувати медичну допомогу безплатно. І маємо надію на світле майбутнє лікарні, нашої країни й швидке повернення до визволеного рідного міста.